Glas & Fönster

Behöver ni härdat glas?

härdat glasHärdat glas är en form av glas, som är mycket säkrare än vanligt glas. Be​höver du ett säkerhetsglas så är det härdat glas som är det bästa. ​Denna form av glas kan användas till en mängd olika saker. Det fungerar bra till att skapa altanräcken, trappräcken och mycket mer. Anledningen till att denna form av glas är mycket säkrare är att det är upp till fem gånger starkare än vanligt glas, just för att det är härdat. 

Det innebär att om det går sönder, så kommer det bli bitar, som inte är vassa på samma sätt som när vanligt glas går sönder. Det gör att glas som är härdat även lämpar sig att använda i busskurer, sidorutor till bilen och på andra ställen. Ni som har behov av denna typen av glas, ni kan vända er till FSG.

Satsa på glas som är härdat

Ni som tycker att härdat glas verkar vara den typ av glas ni behöver, ni kan kontakta FSG. De kan hjälpa er vidare med att ta fram glaspartier som passar era behov. De erbjuder även andra sorters glas så som isolerglas, säkerhetsglas, böjglas, dekorglas med mera. FSG skapar härdat glas för olika behov. Glaset får en högre hållfasthet via olika termiska processer som skapar ett spänningsförhållande mellan ytan och kärnan.

 Tack vare det så blir glaset bra mycket tåligare. Om du vill veta mer om denna typen av glas eller se vad det finns för andra sorters glas, så se till att besöka FSG och deras hemsida. Deras företag är Sveriges ledande planglasföretag och de vänder sig till en mängd olika andra företag som har behov av glas på olika sätt.